Ponta, întâmpinat de protestatari la Vaslui:

“A auzit adevăruri care dor”

Premierul, în “fieful” celor care protestează față de explorarea gazelor de șist

Premierul Victor Ponta a mers sâmbătă în județul Vaslui, unde a fost întâmpinat de reprezentanţi ai “Mişcării de Rezistenţă” de la Pungeşti care se opun explorării și exploatării gazelor de șist. Protestatarii i-au cerut demisia lui Victor Ponta şi au scandat “Stop Chevron”.

În replică, Ponta le-a spus “Bună ziua” protestatarilor de la distanță, aplaudând în același timp, apoi s-a urcat repede în mașina care îl aștepta.

Premierul a afirmat că “prezenţa Chevron în România este absolut necesară, deoarece judeţul Vaslui are nevoie de investiţii“.

“Îmi doresc ca România şi judeţul Vaslui să aibă cât mai multe investiţii şi proiecte, pentru că noi investim din zona publică, dar nu o să reuşim niciodată să completăm necesarul de investiţii din zona privată. Îi înţeleg pe cei care protestează, Vasluiul înseamnă mai mult decât atât.”

– a spus premierul.

Întrebat dacă ar fi dispus să meargă la Pungeşti unde Chevron a început explorarea gazelor de şist, Ponta a spus că are şi alte probleme.

“Mergem la Pungeşti ca să ce? Acolo în general protestează oamenii care nu au treabă cu Pungeşti, eu am şi altă opinie faţă de cei ce protestează acolo şi anume că România trebuie să îşi exploateze resursele, respectând standardele de mediu. Mai am o opinie mai clară acum, după evenimentele care au fost în Rusia, şi anume că România nu trebuie să depindă de importul de gaze din Rusia. Dacă aş putea să-i întreb pe cei care protestează, i-aş întreba dacă vor să importăm gaze din Rusia, mă îndoiesc că ar fi un dialog raţional.”

– a mai spus Ponta.

Premierul a evitat să facă referiri la necesitatea prezenței jandarmilor în comuna Pungești, declarată la sfârșitul anului trecut zonă specială de siguranță publică, susținând că în această localitate “uneori sunt mai multe camere de luat vederi decât jandarmi sau protestatari“.

Reprezentanții protestatarilor au comentat ulterior pe Facebook vizita lui Ponta în Vaslui, surprinzând într-un clip momentul în care mașina premierului trece pe lângă ei.

“Plecarea mașinii premierului, întruchiparea eșecului politicii românești … Astăzi (sâmbătă – nr.) a venit special la Vaslui, fieful Psd, acolo unde a auzit astăzi adevăruri care dor!”

– au scris aceștia pe Facebook.

Proteste anti-Chevron si anti-guvernamentale, la plecarea lui Ponta din Vaslui

 
 
 
 

Un grup de 20 de vasluieni a protestat, sâmbãtã seara, la adresa premierului Victor Ponta si a atitudinii sale fatã de compania americanã Chevron, în fata Centrului de Afaceri, acolo unde a avut loc sedinta BPJ al Partidului Social-Democrat. La finalul sedintei, liderii Miscãrii de Rezistentã de la Pungesti, dar si mai multi cetãteni din Vaslui, l-au asteptat pe Ponta, pentru a-i spune cã nu sunt de acord cu distrugerea mediului înconjurãtor, prin fracturarea hidraulicã.

Oamenii l-au huiduit copios pe premier, pe Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui, dar si pe deputatul Adrian Solomon, pe care l-au acuzat cã a jurat cu mâna pe Biblie la manifestatia de la Bârlad, în urmã cu doi ani, când PSD Vaslui se declara împotriva exploatãrii gazelor de sist prin metoda fracturãrii hidraulice.

Victor Ponta, nu uita, România nu-i a ta!”, “Victor Ponta, ai trãdat România, pleacã din tarã!” sau “Vrem apã curatã, nu contaminatã!” – au strigat protestatarii anti-Chevron, minute în sir, înainte ca Ponta sã iasã din clãdire.

Huiduit copios, primul-ministru a iesit zâmbind din Centrul de Afaceri, în timp ce protestatarii strigau în cor “Demisia! Demisia!”. “Asta e galeria?”, a încercat sã glumeascã Ponta, dupã care s-a urcat în microbuzul cu care a venit de la Iasi. Deputatul Solomon a intrat în atentia protestatarilor, însã a fugit repede în clãdire. Oamenii l-au chemat în fata lor si pe primarul de la Pungesti, însã acesta nu si-a fãcut aparitia.

Advertisements