http://darieducan.blogspot.ro/2015/11/mafiotii-domnului.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+BlogulLuiDarieDucan+(Blogul+lui+DARIE+DUCAN)

Atitudinea Bisericii Ortodoxe Romane, ca a oricaror mafioti cu obraz gros, trebuie tratata special, intr-un articol in care sa nu-i amestecam cu plebea. Ei au culoarele lor de girofaruri si mir, traiesc intr-un spatiu aseptic, ramanand cativa preoti din teritoriu, curati cu duhul, sa fie mediatori intre mafie si religie. Dumnezeu, oricum, se pierde pe drum.
Cred ca bisericii, ca institutie, ii putem raspunde personal, fara instigare si politica, printr-un simplu gest de raceala. Va veni curand Craciunul, va veni Boboteaza si ar fi foarte frumos ca mafiotii domnului sa gaseasca o groaza de usi inchise, sa simta ca prin malai poate trece si curent alternativ, nu numai continuu.
Imi amintesc un Craciun tot cu o usa inchisa. La Timisoara, la revolutie. Biserica a refuzat sa deschida portile ca sa se adaposteasca tinerii in interior, acestia murind ciuruiti pe scari. Cu perspectiva istoriei recente, precum si cu a zilei de azi, sper sa le oferim, de Boboteaza, usi inchise.
Advertisements