http://www.evz.ro/horoscopul-lui-domprofesor-tc-colectiv-o-varianta-la-bataclan.html

Pe 16 noiembrie s-au născut împăratul Tiberiu, Jean le Rond D\\\’Alembert, Rodolphe Kreutzer, Paul Hindemith, José Saramago, Andrei Mureşanu, Ion Şahighian, Dumitru Stăniloae, Ion Cristoiu.

Nimic important în „kalendar” iar în calendarul creştin ortodox este Sf. Ap şi Evanghelist Matei.

Să-i spunem: La mulţi ani, cu sănătate şi bunăstare! Domnului Ion Cristoiu, care nu întâmplător este născut în aceiaşi zi cu Apostolul şi Evanghelistul Matei.

“Sa iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau şi cu tot cugetul tau. Aceasta este marea şi întâia porunca. Iar a doua, la fel ca aceasta: Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi “(Matei 22:37-39). Mai sunt aceste porunci actuale, poţi să mai iubeşti pe aproapele tău, de exemplu, pe musulmanul care ţi-a ucis rudele şi prietenii? Nu, nu cred că se mai poate, trebuie să aplicăm legea talionului, legea veche, din Vechiul Testament. Ştiu că Bunul Iisus se va supăra, dar o să ne ierte!

Nu sunt gândurile mele, ci cele ale unui cleric francez. Duminică, pentru prima dată, de foarte mulţi ani, bisericile creştine au fost pline, în Franţa. Au cântat Marseillaise. În mod ciudat, dar logic, atacurile incalificabile din hexagon şi pierderile enorme au adus înapoi, în basilică, pe creştini. Mulţi şi-au recunoscut pentru prima oară această calitate, nici nu ştiau dacă sunt botezaţi. Societate secularizată! Dar, când este clar un război religios, când faci parte, fără să vrei, la această conflagraţie, trebuie să-ţi alegi tabăra. Ciudat, dar îmbucurător, bisericile s-au umplut de rockeri! Veneau, veneau timizi, timoraţi, fără să cunoscă obiceiurile creştine, raşi în cap şi tatuaţi cu dragoni şi sfinţi, iar fetele machiate cam strident dar sfioase sub basmalele colorate ascunzând piercinguri, veneau ca nişte soldaţi să primescă ordinele de la generali! O armată. Cruciada acum începe.

Duminică a fost Sf. Hubert, protectorul vânătorilor. În Franţa s-a deschis vânătoarea! Pe trendul actual nimic nu mai poate opri victoria FN la locale, poate şi legislative şi preşedenţia pentru Marine. Tare mi-ar plăcea!

Mark este normand, din viţa marinarilor, ce zic eu marinari, că erau corsari, din Flamanville. L-am cunoscut pe tatăl lui în Africa. Mark, are aproape 30 de ani şi este rocker. Mare specialist în chimicale explozive. A studiat chimia în Germania, nemţii se pricep. A încercat întîi în parfumuri, cosmetice, dar nu a reuşit, mediul era prea dens, concurenţa prea mare. Acum este contractor pentru armată, expert în explozibil. A pierdut doi prieteni la Bataclan, rockeri.

Vorbim, uneori, pe Skype, este foarte interesat de frumoasa mea fiică şi ea oarecum rockeriţă dar mult mai temperată, adică fără tatuaje şi piercinguri. Fetei mele îi place muzica, nu numai rockul, de la Wagner şi Mozart la Tiesto şi David Guetta.   Duminică seara am vorbit din nou cu el, cu Mark, cu toate că netul merge ca dracul. Explicabil. Imi spune că s-a gândit mult şi că după expertiza lui incendiul de la Colectiv a fost iniţiat chimic. Şi îmi mai spune că într-un asemenea caz primele informaţii, primele mărturii ale celor implicaţi contează. După aceea vine Big Brother, sau cine trebuie şi oferă varianta… care trebuie. Şi, urmează Mark, care a fost primă informaţie? Că la Colectiv a avut loc o explozie urmată de un incendiu. Coincidenţele sunt prea multe ca să nu se ia în calcul şi varianta teroristă, continuă francezul. A fost în zi de vineri, la fel ca şi Bataclan. A fost vorba de un concert al unei formaţii rock, la fel ca şi la Bataclan. Ţinta au fost tinerii, la fel ca la Bataclan. Şi încă alte câteva “coincidenţe” dar sunt clasificate. Eu şi Mark, nu credem în coincidenţe!

La Bucureşti nu a revendicat nimeni atentatul pentru că, probabil, a fost o probă, poate o experienţă scăpată de sub control. Sau o experienţă teroristă reuşită, un model la scară, la ceva mare de tot, o ţintă uriaşă din Occident.

Hai să spunem că este un TC, adică Teoria Conspiraţiei. Mark mi-a demonstrat, mi-a arătat câteva filmuleţe cu astfel de chimicale, care iau foc prin “rezonanţă” aş putea spune. Un spray cu o astfel de combinaţie chimică, dat pe decoraţiunile de carnaval din clubul de noapte, nu mult, doar câteva împroşcături, putea provoca tipul de incendiu de la Colectiv. Oricum, un club de noapte este foarte inflamabil, trebuie doar iniţierea, detonatorul. Chimicalele “explodau” cu flacără deschisă în momentul când la o anumită distanţă era o anumită temperatură (iarăşi clasificată). Şi produceau voom-ul acela, suflul, semnalat de mulţi supravieţuitori din Colectiv. Adică, dacă un terorist turc din Califat a pus câteva pete din chimicale respective în Colectiv, acestea au luat foc după ce s-au aprins artificiile, fie că erau cu flacără de reacţie termitică, fie că erau “reci”. Repet, Teoria Conspiraţiei.

Mark era, însă, foarte convins că trebuie cercetată şi această variantă. Colectiv, o variantă la Bataclan!

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, aş dori să închid ochii şi să mă trezesc într-o lume normală, a păcii, a frumuseţii şi a lucrurilor inteligente. O lume care preţuieşte cultura şi arta. Sunt un om al păcii. Am prieteni peste tot în lume. Am fost scos din jocurile mari după 911, când nu mai era nevoie de oameni ai păcii “cu o conversaţie interesantă”! Dar aşa cum se spune să te ferească Dumnezeu de mânia unui om calm, aşa cred că ar trebui să se ferească adversarii de un om al păcii. “Si Vis Pacem Para Bellum” – spuneau strămoşii noştri, romanii. Eu nu sunt jurnalist, nu sunt obligat  numai să enunţ, să nu mă implic. Există arme mult mai înspăimântătoare decât bomba atomică. Numai oamenii păcii ştiu să le folosească!

Dar până o să intrăm cu toţii în logica de război, să preţuim ziua de mâine, poate ultima zi de pace, pentru că, nu-i aşa, mâine este, în definitiv, o altă zi!

[…]

Advertisements